Actualitate

UMO Orăștie susținută la nivel înalt, în conferința de azi a Organizației Patronale Industria de Apărare România

todaydecembrie 5, 2022 163

Background
share close

Astăzi a avut loc la București, Conferința Organizației Patronale Industria de Apărare România, pe tema „Noile aranjamente de securitate ale NATO și ale partenerilor afiliați, în contextul geostrategic și militar actual”.

La această reuniune a fost reprezentată și Uzina Mecanică din Orăștie, prin directorul său general, Ovidiu Vlad. Uzina este o putere economică a orașului Palilei, cu o istorie de mai bine 40 de ani și care astăzi înregistrează un număr de 115 angajați. Confecțiile metalice realizate de Uzina Mecanică Orăștie sunt perfect adaptate cerințelor și activităților desfășurate de beneficiar și se dorește păstrarea locului între întreprinderile care oferă calitate și în industria de apărare.

              

În acest context, aflat la această conferință, directorul general al companiei, Ovidiu Vlad a spus:

Ne găsim în zona unor conflicte armate și trebuie să găsim soluții pentru apărare atât în zona Mării Negre, cât și în alte zone, în următorii ani.

Uzina Mecanică Orăștie, parte a industriei de apărare naționale, are sprijin la cel mai înalt nivel național.

Astăzi, în calitate de director general UMO, am fost la Parlament, invitat la prima ediție a conferinței “Noile aranjamente de securitate ale NATO și ale partenerilor afiliați, în contextul geostrategic și militar actual”.

A fost o întâlnire destinată profesioniștilor din domeniul industriei de apărare, dar și oficialităților statului român, ca factor decizional.

La eveniment au participat membri ai Guvernului, producători români de armament și reprezentanți ai misiunilor diplomatice străine în tara noastră.

Directorul general al Uzinei Mecanice Orăștie, Ovidiu Vlad i-a avut alături pe cei care pot fi considerați mereu susținători ai dezvoltării industriei hunedorene, și anume pe parlamentarul liberal Vetuța Stănescu, Președintele ANAF, Lucian Heiuș și Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian. Acesta din urmă, în calitatea sa de reprezentant al Guvernului în teritoriu ne-a declarat:

Am fost la București, împreună cu d-l Ovidiu Vlad, directorul Uzinei Mecanice Orăștie, cu președintele ANAF, Lucian Heiuș și cu parlamentarul liberal, Vetuța Stănescu, la o conferință în ceea ce privește implementarea politicilor de apărare care să dea o gură de oxigen și firmelor care activează în acest domeniu.

Știm foarte bine că pe raza județului Hunedoara, avem Uzina Mecanică Orăștie care are și o componentă de apărare și prin această conferință am încercat să avem mai multe întâlniri cu conducerea ministerului economiei, cu ministrul însuși și secretarii de stat ca să putem da un impuls economic Uzinei Mecanice Orăștie.

Organizația Patronală Industria de Apărare a organizat prima ediție a conferinței pe probleme de securitate zonală, intitulată “Noile aranjamente de securitate ale NATO și ale partenerilor afiliați, în contextul geostrategic și militar actual”, cu sprijinul Camerei Deputaților, sub înaltul patronaj al Comisiei de Apărare, partenerul instituțional al evenimentului dedicat profesioniștilor din domeniul industriei de apărare, dar și oficialităților statului ca factor decizional.

 

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Prezența oficialilor hunedoreni la conferința dedicată securității

La Palatul Parlamentului s-a desfășurat  conferința “Noile aranjamente de securitate ale NATO şi ale partenerilor afiliaţi, în contextul geostrategic şi militar actual”. Securitatea zonei din apropierea conflictului armat din Ucraina este  tema preocupărilor instituțiilor românești. S-au întâlnit  profesioniștii  din domeniul industriei de apărare și oficialitățile  statului român, ca factor decizional. Din județul Hunedoara au fost prezenți: Președintele ANAF, Heiuș Lucian, Prefectul hunedorean, Marian Călin Petru, parlamentarul PNL Vetuța Stănescu și directorul […]

todaydecembrie 5, 2022 60

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%