Actualitate

Un copilaș de trei ani a murit după ce s-a înecat într-o piscină la Straja

todayianuarie 31, 2023 372

Background
share close

Un  copil de 3 ani a fost găsit în această seară, inconștient într-o piscină interioară a unei pensiuni din stațiunea Straja. În sprijinul lui au intervenit mai întâi salvamontiștii, apoi echipajele ambulanței. În pofida tuturor manevrelor de resuscitare și a eforturilor depuse de către medici, acesta pierdut lupta cu viața.

Ambulanța Lupeni a fost solicitată în zona Straja, în sprijinul colegilor de la Salvamont care aplicau manevre de resuscitare unui copil de numai 3 ani și jumătate, găsit inconștient într-o piscină dintr-o pensiune cu piscină interioară. La locul solicitării echipajul a găsit minorul, în stop cardio respirator. S-au continuat manevrele de resuscitare timp de aproximativ 20 de minute, solicitându-se și intervenția echipajului de la Petroșani. După cele 20 de minute de la resuscitare s-a constatat activitate electrică, pacientul a ieșit din  stop cardio respirator.

Medicul care l-a preluat, a continuat ventilația pe mască și balon. În drum spre spitalul Lupeni, din păcate, a intrat din nou în stop cardio respirator. S-au început manevrele de resuscitare, de către colegii de pe ambulanța cu asistent și echipajul cu medic, au ajuns la spitalul din Lupeni, unde au continuat manevrele de resuscitare.

S-a solicitat intervenția echipei ATI, pacientul a fost intubat, ventilat mecanic, dar, din păcate, la două ore de la resuscitare s-a declarat decesul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara, medicul Călin Dumitrescu.

 

Copilașul a rămas nesupravegheat

Din primele informații oferite de IPJ Hunedoara, reiese că pentru o perioadă scurtă de timp , copilul a scăpat de sub supravegherea părinților.  Aceștia l-au găsit inconștient, în piscină.

La data de 31 ianuarie 2023, Poliția Municipiului Lupeni a fost sesizată cu privire la faptul că, un minor în vârstă de 3 ani a căzut într-o piscină și este inconștient.
Poliţiştii ajunși la fața locului au constatat că, minorul era însoțit de părinții săi care se aflau la piscina situată în interiorul unei unități de cazare din stațiunea Straja și a rămas nesupravegheat pentru o perioadă scurtă de timp, ulterior fiind găsit de către părinți în stare de inconștiență. Victima a fost preluată și transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, însă din nefericire minorul a decedat la spital.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă,” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara,  Carla Strujan.

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

FMI organizează un program de perfecționare la ANAF

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, anunță demararea unui program de perfecționare la ANAF: “Săptămâna aceasta se desfășoară în cadrul ANAF un program de perfecționare organizat în parteneriat cu Departamentul Afaceri Fiscale al Fondului Monetar Internațional, în cadrul misiunii sale de asistență, pe tema Managementul riscurilor legate de conformare. ANAF este la început în acest domeniu, astfel încât bunele practici ale sistemelor fiscale mai dezvoltate sunt esențiale în calibrarea și perfecționarea departamentelor […]

todayianuarie 31, 2023 41 3

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%