Actualitate

Un important grup Energetic a cumpărat Mintia cu peste 91 de milioane de euro!

todayaugust 26, 2022 343

Background
share close

Termocentrala Mintia a fost vândută, astăzi, prin licitație publică, la un preț de peste 91 de milioane de euro. Cumpărătorul este Mass Global Energy Rom, parte a grupului Mass Group Holding, un important producător global de energie care deține capacități de peste 8500 MW.
Tranzacția în valoare de 91.236.832 EURO, exclusiv TVA, este una dintre cele mai importante pentru sectorul energetic românesc și totodată una dintre cele mai mari tranzacții din insolvență din ultimii ani din România.


”Vânzarea, la acest preț și la doar 4 luni de la punerea în vânzare, a Sucursalei Electrocentrale Mintia, reprezintă dovada garanției seriozității acestei tranzacții, dar și a faptului că industria energetică are deopotrivă viitor și șanse reale de însănătoșire. Potrivit datelor economice, investitorul care și-a adjudecat acest obiectiv economic are capacitatea de a moderniza și dezvolta mai departe centrala Mintia, un activ de importanță națională strategică. În acest fel, Mintia va rămâne pe harta energetică a României și va trece, în următorii ani, printr-un proces complex transformare ce implică investiții de peste 1 miliard de euro”, a precizat deputatul PNL Vetuța Stănescu.
Ministerul Energiei, în calitate de acționar, a impus anumite condiții investitorului cu scopul de a relansa producția de energie în Mintia, tocmai pentru a garanta viitorul energetic al unității de producere a energiei. Astfel, cumpărătorul, Mass Global Energy Rom, are obligația ca până la 31 decembrie 2026 să finalizeze investiția de realizare a unei capacități energetice noi cu o putere instalată de minimum 1.290 MWH, din care minimum 800 MWH în bandă pe gaz și energie regenerabilă.
„Promisiunea guvernului condus de Nicolae Ionel Ciucă a fost respectată! Ne-am îndeplinit obiectivul de a deschide sistemul hunedorean de producere a energiei electrice și de a păstra Mintia pe harta energetică a României”, a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.
Licitația publică a avut loc vineri, 26 august 2022, începând cu ora 12:00, la sediul administratorului judiciar al CEH. Mass Global Energy Rom, companie înființată special pentru această achiziție, a fost singurul ofertant. Este cea de-a patra licitație de valorificare a centralei termoelectrice Mintia, vânzarea efectuându-se la prețul de pornire, respectiv valoarea 91.236.832 Euro, respectiv 100% din valoarea de piață stabilită de evaluatorul autorizat desemnat de creditori în cadrul procedurii de insolvență a Complexului Energetic Hunedoara.
Termocentrala Mintia a intrat în conservare anul trecut, în lipsa investițiilor necesare pentru a se alinia la prevederile de mediu ale Uniunii Europene.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Diverse

On-line Moldovan Online dating Safety Suggestions

Online moldovan dating can be quite a fantastic approach to meet women of all ages of all ages. However , it is important to know certain wellbeing tips to remain safe. 1 ) Be cautious of scams Although Moldovan girls are generally friendly and unbiased, there are still several con artists who happen to be out to take advantage of travelers. This is why it is always a smart idea to use a reputable dating service prior to you set […]

todayaugust 26, 2022 4

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%