Actualitate

UN MILION amendă judiciară pentru ADI Deșeuri. Procedură de achiziție publică declarată NULĂ de instanță!

todayianuarie 14, 2023 1353

Background
share close

Am încredere în profesionalismul celor de la SUPERCOM – care este unul dintre cei mai serioși parteneri ai județului nostru. (…) Intrăm într-o nouă etapă care va însemna asigurarea unui serviciu profesionist de salubrizare și aici în centrul județului Hunedoara”, spunea în 22 octombrie 2022 președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, în momentul în care Supercom era adusă să înlocuiască Brai Cata în Zona 3 Centru. Numai că această ”încredere” nu a fost de natură să îi ferească pe cei de la ADI Deșeuri de o amendă judiciară de un milion de lei stabilită de Tribunalul București în dosarul în care Brai Cata a contestat tocmai procedura de achiziție publică prin care Supercom a preluat contractul de salubrizare.

Tribunalul București a constatat nulitatea procedurilor de achiziție publică, ca urmare a sesizării făcute de Brai Cata în urma deciziei ADI Deșeuri de atribuire a contractului pentru salubrizarea Zonei 3 către firma Supercom. De asemenea,  a dispus aplicarea unei amenzi judiciare de un milion de lei celor de la ADI Deșeuri și, totodată, a dispus limitarea efectelor contractului.

Respinge excepţia tardivităţii şi lipsei de interes ca neîntemeiate. Admite în parte cererea. Constată nulitatea procedurii de achiziţie publică finalizată cu încheierea Contractului LOT3 nr. 44/10.10.2022. În temeiul art. 58 alin. (3) lit. a) şi lit. b) din Legea nr. 101/2016 aplică următoarele sancţiuni alternative: – limitează efectele contractului, în sensul că reduce termenul de execuţie la 1.05.2023, dată la care contractul încetează; – aplică pârâtei ADI Hunedoara o amendă judiciară în cuantum de 1.000.000 lei”, se arată în dispozitivul sentinței, care poate fi atacată cu recurs.

Zona 3 cuprinde  localitățile Deva, Hunedoara, Orăștie, Călan, Geoagiu, Simeria, Băcia, Boșorod, Certeju de Sus, Cârjiți, Balșa, Hărău, Mărtinești, Orăștioara de Sus, Pestișu Mic, Beriu, Rapoltu Mare, Romos, Bătrâna, Bunila, Cerbăl, Ghelari, Șoimuș, Teliucu Inferior, Turdaș, Lelese, Lunca Cernii de Jos, Toplița, Brănișca, Burjuc, Dobra, Gurasada, Ilia, Lăpugiu de Jos, Vorța, Vețel, Zam.

Prezența Supercom în județ pare strâns legată de Consiliul Județean Hunedoara și de șefii PSD ai instituției. Încă de acum doi ani, presa atrăgea atenția că ”Șefii CJ Hunedoara vor să dea monopolul colectării gunoaielor firmei Supercom SA, a fostului senator PSD Ilie Ciuclea”, după cum scria Ziarul de Investigații

Carmen PREDA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Cine se teme de vizitele în teren ale prefectului?

Acțiunile prefectului județului Hunedoara, Călin Petru Marian, deranjează grav o anumită parte a spectrului politic și nu pentru că sunt acțiuni ”de imagine”, așa cum le-au catalogat unii și alții, ci pentru că sunt acțiuni punctuale, precise, realizate pe baze reale și legale. Fiori reci pe spate se pare că dau unora aceste vizite în teren, iar atacurile nu au întârziat să apară. Ba că de ce merge Călin Petru […]

todayianuarie 14, 2023 115

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%