Actualitate

Un orăștian a fost selectat în Lotul național de informatică

todaymai 14, 2023 608 1

Background
share close

În perioada 7-14 mai 2023, la Tabăra de selecție de la  Slatina, s-au desfășurat  trei baraje pentru seniori și trei baraje pentru juniori, pentru constituirea Lotului național de informatică. S-au definitivat echipele care vor reprezenta România la competițiile internaționale.

Alexandru Todoran, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”  Orăștie a fost selectat în  lotul de seniori, alături de alți trei elevi, toți din București. Nu este prima oară când el face parte din acest lot de elită.

Adriana Chira, directorul liceului în care studiază Alexandru ne-a declarat:

” Succesul  presupune pregătire, disciplina și multă muncă. Alexandru merge pe acest drum de când era în clasele primare, el reușeste să obțină multe medalii și premii pentru că iubește ceea ce face. Performanțele lui sunt  suma unor eforturi  repetate zi de zi.”

Urmează tabăra  de pregătire a echipelor reprezentative, care se va desfășura în perioada  26-31 iulie 2023. Din partea lotului național de seniori vor participa concurenții clasați pe locurile 1-12 în urma taberei de selecție. Lor li se adaugă cele 4 fete care reprezintă România la Olimpiada Europeană de Informatică pentru fete. Din partea lotului național de juniori vor participa concurenții clasați pe locurile 1-8 în urma taberei de selecție. La această tabără se vor desfășura două tipuri de activități:

– Cursuri susținute de către profesori și studenți olimpici.
– Un concurs care are drept miză Cupa „Societatea pentru excelență și performanță în informatică”

 

Redacția Radio Color

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

DIICOT a spart o rețea care a păcălit online 33.000 de persoane

O grupare infracţională a reuşit să înşele aproximativ 33.000 de mici investitori prin metoda "investment fraud", care constă în atragerea de fonduri prin asistenţă telefonică pentru investiţii în platforme online fictive, cu promisiunea unor câştiguri substanţiale.   DIICOT a efectuat, joi, şase percheziţii domiciliare într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, care a pus bazele mai multor centre de asistenţă telefonică implicate în comiterea de infracţiuni de tip "investment […]

todaymai 12, 2023 29

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%