Actualitate

Unități de învățământ controlate înainte de începerea noului an școlar

todayseptembrie 1, 2022 124

Background
share close

 

Cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, mai multe unități de învățământ din județ au fost controlate de factorii abilitați, astfel încât elevii să revină în bănci în cele mai bune condiții.
Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat o echipă mixtă, formată din conducerile instituțiilor cu rol în asigurarea desfășurării în cele mai bune condiții a procesului de învățământ preuniversitar, pentru a urmări pregătirile în vederea începerii noului an școlar.
După vizita în teren s-a constatat că, la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” se află în desfășurare activități de amenajare privind modernizarea laboratoarelor și dotarea cu mobilier a sălilor de clasă, finanțate de primăria municipiului. Acestea însă, nu vor afecta procesul de învățământ care va începe în 5 septembrie. Pe de altă parte, la Liceul cu Program Sportiv „Cetate” toate pregătirile sunt finalizate, atât în sălile de clasă cât și în cele în care elevii vor efectua pregătirea sportivă. Mai mult, în aceste zile, în sălile de antrenament, se desfășoară, conform programului, antrenamentele copiilor și tinerilor de diferite categorii de vârstă.
Ambele unități școlare au toate avizele și autorizațiile necesare solicitate de actele normative privind protecția la incendiu sau cele referitoare la siguranța elevilor în timpul procesului de învățământ.
În comuna Șoimuș, atât școala generală cât și grădinița beneficiază de dotări moderne pentru desfășurarea actului didactic în cele mai bune condiții.
În comuna Brănișca mai sunt de finalizat unele lucrări de amenajare interioară dar, potrivit primarului localității, acestea vor fi finalizate până la începerea școlii.
Au fost de asemenea discutate și măsurile care vor fi luate de structurile Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea condițiilor de siguranță a școlarilor și preșcolarilor, atât la școală cât și după terminarea orelor de curs.
Prefectul Călin Petru Marian le-a transmis reprezentanților autorităților locale, dar și celor ai instituțiilor implicate în asigurarea tuturor condițiilor pentru ca învățământul hunedorean să se desfășoare în condiții normale, că va urmări, analiza și monitoriza toate aspectele legate de aceste activități puse în slujba copiilor și tinerilor care merg la școală.
Din echipele mixte de control au făcut parte subprefectul Lorincz Szell, conducerile Inspectoratelor pentru Situații de urgență, Poliție, Jandarmerie și ale Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Școlar Județean. La verificarea stadiului în care se află pregătirile pentru începerea anului școlar au fost prezenți și primarii celor trei localități: Florin Nicolae Oancea- Deva, Mihai Irimie – Șoimuș și Adel Ștef – Brănișca.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Medalie de aur la Olimpiada Internatională Ştiinţele Pământului

Un elev de la colegiul Național „Decebal” – Deva a obținut medalia de aur la Olimpiada Internatională Ştiinţele Pământului. Dragoş Iulian Coadă a reprezentat România la această competiție școlară desfășurată în perioada 24-30 august, în Italia. Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, i-a transmis felicitări elevului Dragoş Iulian Coadă pentru acest rezultat rema4cabil „Am aflat, cu bucurie și satisfacție, rezultatele Olimpiadei Internaționale de Științele Pământului, desfășurată în perioada 24-30 august, […]

todayseptembrie 1, 2022 17 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%