Actualitate

Urmează două zile de cod galben în multe județe din țară, inclusiv în Hunedoara

todayianuarie 26, 2023 27

Background
share close

În perioada 26 ianuarie, ora 18:00 – 27 ianuarie, ora 10:00, meteorologii au emis un cod galben
Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații, polei, viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, intensificări ale vântului

      În intervalul menționat în Oltenia, local în Muntenia și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula cantități în general de 25…40 l/mp.
      În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Mun. București vor fi precipitații îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță și local se va depune polei.
      În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.
Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei atenționate, cu viteze în general de 50…60 km/h.

Notă: pe alocuri vor fi depuneri de polei în sud-est și centru.

În intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 22:00, Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben. Fenomenele vizate sunt cantitățile însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului. 

      În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.
În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…60 km/h, viscolind ninsoarea.
În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Notă: pe alocuri vor fi depuneri de polei în Transilvania și Moldova.

Sursă: Administrația Națională a

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

MIHAIELA CSATLOS A SEMNAT, AZI, CONTRACTELE PENTRU INVESTIȚIILE NECESARE DEZVOLTĂRII COMUNEI ROMOS

Astăzi, la București, edilul comunei Romos, Mihaiela Csatlos   a semnat contractul de finanțare pentru reabilitare a drumului DC 48B ce cuprinde traseul de la halta Geoagiu prin satele Romos și Romoșel. Acesta este un traseu de 12 km, iar reabilitarea sa este asigurată de Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” al guvernului condus de Nicolae Ciucă, prin finanțarea lui cu 9,8 milioane lei. Tot astăzi, primăria Romos a semnat și […]

todayianuarie 26, 2023 110

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%