Actualitate

Valea Jiului rămâne în picioare și în era postminerit

todayaprilie 25, 2023 54

Background
share close
Revitalizarea socială și economică a Văii Jiului și reconversia profesională sunt esențiale pentru o regiune greu încercată de o dezvoltare mono-industrială. Aceste aspecte au fost dezbătute în cadrul unei conferințe organizate  de Camera de Comerț și Industrie Româno- Germană.
La această conferință a participat și Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara care subliniază ori de câte ori  are ocazia importanța centrării atenției către oameni:
„…orice acțiune pe care ne-o asumăm pentru Valea Jiului este necesar ca prioritatea să fie omul, îmbunătățirea vieții de zi cu zi a locuitorilor din cele 6 localități ale regiunii, iar atingerea acestui deziderat este posibilă doar prin acțiunile comune ale autorităților locale, județene și naționale, împreună cu mediul de afaceri din zonă și cu mediul de afaceri european.
Astăzi, în prezența Excelenței Sale, Regina Lochner, Consulul Republicii Federale Germane la Timișoara, au fost prezentate modelele de bună practică implementate cu succes de către statul german, precum și ofertele companiilor germane pentru extinderea și diversificarea acestui proces.
Delegația germană se va deplasa mâine în Valea Jiului, iar noile conexiuni create reprezintă o oportunitate care trebuie fructificată în viitorul apropiat. În calitate de prefect al județului Hunedoara voi asigura sprijinul instituțional și voi depune toate diligențele necesare pentru transformarea durabilă a Văii Jiului,” a mai declarat Călin Petru Marian.
Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%