Actualitate

Vas antic furat de pe șantierul DJ 107A. Polițiștii caută hoții!

todayoctombrie 23, 2022 342 2

Background
share close

 

Săpăturile arheologice de la marginea drumului județean 107 A, din zona satului Folt sunt completate de cercetări ale Poliției Orașului Simeria, care caută autorii unui furt petrecut în zilele de 8-10 octombrie. Potrivit declarației purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara, Bogdan Nițu, în 14 octombrie a fost făcută o sesizare cu privire la dispariția unui vas ceramic antic din locul de lucru al echipei de arheologi.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de: efectuarea oricăror lucrări care pot afecta siturile arheologice, în absența certificatului de descărcare de sarcină arheologică și furt calificat și au demarat cercetări în vederea identificării autorilor și a recuperării bunului sustras.

De precizat că șantierul arheologic nu beneficiază de pază, iar surse bine informate spun că aceste servicii ar intra în atribuțiile Consiliului Județean Hunedoara, beneficiarul lucrărilor.

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

E adăpostul din Orăștie un infern pentru câini?

Sâmbătă un martor a asistat la o presupusă eutanasiere a câinilor din Adăpostul din Orăștie. Urletele câinilor au atras atenția Ramonei Ioaneș care a anunțat modul de lucru din acest adăpost într-o postare pe Facebook, distribuită pe grupurile orăștiene. Revoltată că suferința provocată animalelor era evidentă, aceasta a anunțat și Poliția animalelor. Ramona Ioaneș a declarat succesiunea evenimentelor și pentru Radio Color:” Erau doi, la tarcuri, cainii urlau, la un moment dat, […]

todayoctombrie 22, 2022 772

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%