Actualitate

Vești bune pentru angajații UMO: salariile cresc cu 25 %

todayianuarie 17, 2023 670 3

Background
share close

Anul începe cu vești bune pentru cei 115 angajați ai Uzinei Mecanice din Orăștie. Într-un context economic și social complicat, salariile tuturor angajaților se vor majora cu 25%. Anunțul a fost făcut public de către directorul general al UMO, ec. Ovidiu Vlad.

”Motivați și de condițiile sociale, am decis creșterea salariilor pentru toți angajații UMO cu aproximativ 25%. Venim după o criză sanitară care și-a pus amprenta pe întregul mediu de afaceri internațional, dar am luat în considerare efectele conflictului militar de la granițele țării noastre.

Prin liberalizarea prețurilor la energie, măsură impusă la nivel internațional și european, s-a generat o creștere fără precedent a prețului la energia electrică, gazele naturale, precum și la combustibil, cu un puternic impact atât asupra creșterii prețurilor la utilitățile publice pentru populație, cât și asupra creșterii prețurilor la bunurile de consum. Acest lucru a determinat în principal o scădere a puterii de cumpărare, cu impact semnificativ asupra standardelor de viață ale populației.

O consecință imediată a creșterii prețurilor la utilitățile publice destinate populației, precum și a prețului bunurilor de consum, în special cele destinate hranei, a reprezentat-o creșterea ratei inflației, cu respectarea reglementarilor OUG 168/2022 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Acestea sunt principalele motive pentru care am decis majorarea salariului cu aproximativ 25% pentru toți angajații Uzinei Mecanice Orăștie.

Îi asigur pe toți angajații noștri de buna credință a echipei manageriale, precum și de întreaga susținere în derularea activităților profesionale. De asemenea, le doresc mult succes încununat de realizări în anul 2023!”, a declarat directorul general al UMO, ec. Ovidiu Vlad.

Uzina Mecanică Orăștie S.A. este o companie românească cu o vastă experiență acumulată în cei 40 de ani de activitate și oferă, pe lângă serviciile specifice din activitatea principală din domeniul industriei de apărare, și servicii de prelucrări mecanice și construcții metalice sudate.

 

 

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Petroșani: trei tineri de 14 ani drogați în curtea școlii

În această dimineață, trei elevi de 14 ani din Petroșani au fost găsiți drogați în incinta școlii. Ei au fost preluați de un echipaj medical și transportați la Spitalul de Urgențe din Petroșani. În urma analizelor s-a dovedit consumul de substanțe psihotrope. Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara declară că polițiștii au deschis dosar penal pentru a se stabili cum au intrat în posesia drogurilor. Cercetările vor fi continuate de către […]

todayianuarie 17, 2023 21

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%