Diverse

Vetuța Stănescu este noul vicelider al liberalilor din Camera Deputaților

todayseptembrie 5, 2023 105

Background
share close

Cu ocazia reluării sesiunii parlamentare, Vetuța Stănescu a fost aleasă vicelider al Grupului PNL din Camera Deputaților. În prezent este și președintele Organizației Județene a PNL Hunedoara, funcție pe care o deține din septembrie 2020. Debutul în politică l-a făcut în anul 2012 și a fost prima femeie care a ajuns vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, de la înființarea instituției. In 2020, a fost secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, iar din decembrie al aceluiași an este deputat PNL de Hunedoara.

A absolvit, în 1994, Facultatea de Mecanică, din cadrul Universității Tehnice din Timișoara, cu specializarea Utilaj Tehnologic Chimic. Are un master la aceeași instituție de învățământ superior în Inginerie și Tehnologie laser, absolvit în 1995.

În 2007 a absolvit Facultatea de Științe la Universitatea din Petroșani, specializarea Finanțe și Bănci, iar în 2008 alt master, acum în Administrație publică, în contextul legislației actuale. A ocupat mai multe funcții în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate – șef serviciu, director executiv relații cu furnizorii, planificare și prognoză.

A fost director financiar contabil al Spitalului Județean de Urgență în perioada 2010 – 2015. Când a fost numită director financiar contabil la Spitalul Județean de Urgență, în anul 2010, deși nu făcea parte din niciun partid politic, toți reprezentații formațiunilor politice din Consiliul Județean Hunedoara au fost de acord cu decizia și au considerat că a fost cea mai bună alegere pentru acest post.

Vetuța Stănescu a intrat în politică în anul 2012 și a fost prima femeie care a ajuns vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, de la înființarea CJ-urilor în România.

A fost vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, în perioada iunie 2015 – iunie 2016.

În perioada 2016 – 2019 a fost consilier județean din partea PNL.

Tot în 2019 a devenit președinte – director general al Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara, din 20 ianuarie 2020 – iulie 2020 secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Din decembrie 2020 este deputat PNL de Hunedoara.

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Marcel Boloș: sistemul fiscal nu trebuie să fie un dușman

PNL luptă să protejeze oamenii, mediul de afaceri şi investiţiile, menţionând că sistemul fiscal nu trebuie să fie "un duşman al investiţiilor private", a declarat luni ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. Ministrul Finanţelor a afirmat, după şedinţa conducerii PNL, că la Bruxelles s-a prezentat planul de măsuri fiscal bugetare, aşa cum a fost agreat la nivelul coaliţiei, menţionând că specialiştii de la Comisia Europeană, conform angajamentului asumat de România, au spus […]

todayseptembrie 4, 2023 65

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%