Actualitate

Vetuța Stănescu, exemplul femeii puternice în politica românească

todaymartie 25, 2021 1287 4 5

Background
share close

Deputatul care a reușit să schimbe mentalități

Într-o societate în care masculinitatea reprezintă putere și feminitatea vulnerabilitate, femeia se vede nevoită să nu lase reglarea balanței numai pe umerii corectitudinii politice. Astfel, curajul este arma prin care mentalitățile sunt schimbate obiectiv în anul 2021. În ciuda aparentei vulnerabilități a femeii, există doamne care au demonstrat că pot depăși orice obstacol. Femeile de succes reprezintă în secolul XXI un reper, dând dovadă de curaj și demonstrând în fiecare zi faptul că ele pot schimba lumea.

Dar pentru ca toate aceste atribute să fie valabile, piatra de temelie a succesului feminin este reprezentată de perseverență.

Tocmai acest termen o caracterizează pe Vetuța Stănescu, omul care a reușit să demonstreze că femeile pot schimba mentalități și își pot aduce contribuția în societatea românească.

În prezent deputat PNL de Hunedoara, Vetuța Stănescu s-a născut în data de 29 septembrie 1969, în localitatea Sălașu de Sus județul Hunedoara, județ pe care aceasta îl reprezintă acum în Parlamentul României. Aceasta a absolvit în anul 1994 Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice din Timișoara, cu specializarea Utilaj Tehnologic Chimic, urmându-și apoi studiile de masterat, la aceeași instituție, în domeniul Inginerie și Tehnologie laser, în anul 1995.

În anul 2007 Vetuța Stănescu își încheie studiile la Facultatea de Științe a Universității din Petroșani, specializarea Finanțe și Bănci, îar în 2008 adaugă în CV-ul universitar un masterat în Administrație publică, în contextul legislației actuale.

Parlamentarul hunedorean a ocupat în decursul timpului mai multe funcții în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate – șef serviciu, director executiv relații cu furnizorii, planificare și prognoză. A fost director financiar contabil al Spitalului Județean de Urgență în perioada 2010 – 2015.

Prima femeie vicepreședinte în Consiliul Județean Hunedoara

Începuturile femeii în politica românească își au rădăcinile acum mai bine de 80 de ani, atunci când țara noastră scrie o filă importantă pentru viitor: femeii i se dă dreptul de a vota. De atunci, societatea românească nu numai că a acceptat să îi ofere femeii un loc în politică, ci a adus-o pe aceasta la locul binemeritat.

Anul 2012 avea să aducă un nou capitol în viața Vetuței Stănescu: intrarea în politică. Cu dorință de schimbare, aceasta a reușit să demonstreze că are tot ceea ce îi trebuie pentru a urca pe scara ierarhică a partidului, astfel că la doar trei ani de la înscrierea în Partidul Național Liberal, accepta preluarea unei funcții importante și înfăptuia o premieră pentru județul Hunedoara: Vetuța Stănescu devenea prima femeie vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, de la înființarea Consiliilor Județene în România.

”Sper din suflet să mă ridic la înălţimea demnităţii acestei funcţii, pentru că nu este simplu de coordonat activitatea Consiliului Judeţean Hunedoara, dar sunt convinsă că voi face faţă acestei provocări, la fel cum am făcut faţă în instituţiile în care am activat” – declara Vetuța Stănescu la vremea respectivă în presa județeană.

Prima femeie președinte al unei filiale județene de partid, în județul Hunedoara

În perioada 2016 – 2019, Vetuța Stănescu a fost consilier județean din partea PNL. Tot în 2019 a devenit președinte – director general al Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara, iar anul 2020 i-a adus și funcția de secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Anul 2020 mai aduce o premieră pentru județul Hunedoara, a cărui actor principal este tot Vetuța Stănescu, aceasta ajungând și prima femeie din județ care să dețină președinția unei organizații județene a unui partid, respectiv Partidul Național Liberal Hunedoara.

Acum, aceasta este deputat în Parlamentul României, în urma alegerilor din decembrie 2020, dar și președintele filialei județene a Partidului Național Liberal.

Politică pentru oameni, nu pentru politicieni

În timp, Vetuța Stănescu a câștigat încrederea oamenilor, nu pentru că vorbește mult, ci mai degrabă pentru faptul că știe să asculte, și asta o spun oamenii simpli, cei care îi bat parlamentarului liberal la ușa biroului. Chiar dacă programul parlamentar este unul încărcat, deputatul hunedorean are program de audiențe cu hunedorenii în fiecare săptămână. Pe lângă programul din teritoriu, adevărata luptă se duce la București. Vetuța Stănescu pune problemele hunedorenilor pe masa aleșilor, prin interpelări în ședințele Camerei Deputaților și proiecte propuse și gândite astfel încât să aibă efect și să ajute concret cetățenii județului Hunedoara.

Politica nu e despre politicieni, ci despre oameni. Despre problemele oamenilor, despre provocările zilelor noastre, iar menirea noastră este să ajutăm, să sprijinim și să construim un viitor mai bun. Împreună!

Program audiențe:

În fiecare zi de Vineri:

Biroul Parlamentar Deva – între orele 10-12

În fiecare zi de Sâmbătă:

Biroul Parlamentar Hunedoara – între orele 10-12

În săptămânile impare:

Joi – Biroul Parlamentar Geoagiu – între orele 15-17

În săptămânile pare:

Joi – Biroul Parlamentar Hațeg – între orele 15-17

 

 

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Orăştia la zece cazuri COVID de o posibilă CARANTINĂ

Ultima raportare: 5,58 cazuri la mie Începutul acestei săptămâni a adus pentru hunedoreni un scenariu sumbru, în baza căruia două municipii, Petroşani şi Brad, dar şi oraşul Simeria, au fost carantinate. Rata incidenţei cazurilor de COVID 19 a depăşit în aceste localităţi 6 la mia de locuitori. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis carantinarea lor pentru 14 zile, măsura intrând în vigoare de marţi, 23 martie. Marţi, 23 […]

todaymartie 24, 2021 568 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%