Actualitate

Vetuţa Stănescu, reacţie dură la adresa „groparilor Termocentralei Mintia”

todayiulie 28, 2021 386

Background
share close

Demagogia, minciuna și lacrimile de crocodil nu salvează nici măcar imaginea PSD-iștilor, care au ucis economic Termocentrala Mintia!

Fără pic de rușine, fără mustrări de conștiință, PSD Hunedoara dă din nou dovadă de demagogie, de ipocrizie, de cinism, plângând pe ”mormântul” Termocentralei Mintia, deși chiar ei sunt groparii.

Ani de zile au girat politic directori numiți pe criterii clientelare, pentru care au fost suficiente carnetul de partid și obediența ca să ocupe  postul din fruntea acestui obiectiv economic considerat strategic în sistemul energetic național. Tocmai acești directori sunt cei care au produs pagube de multe miliarde de euro prin afaceri păguboase, avantajoase probabil doar pentru ei. Pe munca energeticienilor, alții și-au construit averi. Sunt documente oficiale care vorbesc despre aceste lucruri, pe care nici PSD nu le poate nega altfel decât printr-o altă minciună. Au creat posturi de conducere cu salarii uriașe comparativ cu salariile adevăraților truditori de la Mintia și, în general, de la Complexul Energetic Hunedoara, în realitate sinecuri pentru clientela lor de partid.

După tot managementul dezastruos de sub guvernările PSD, Termocentrala Mintia a rămas fără autorizație de funcționare, în 2015, din cauză că nu se încadra în cerințele de mediu. Asta deși încă de prin 2003, tot șefii PSD au adus în curtea unității energetice piese de proveniență ucraineană de mai multe milioane de euro, pe care nu le-au mai montat niciodată și le-au lăsat să ruginească!

Vin acum baronii PSD, în frunte cu Laurențiu Nistor și parlamentarii social – democrați din Hunedoara să plângă cu lacrimi de crocodil pe ”mormântul” Termocentralei Mintia și mimează grija pentru angajații de aici, deși i-au lăsat să moară de foame distrugând tot ceea ce s-a construit în zeci de ani.

La fel cum i-au lăsat să moară de foame blocați în subteran, în 2019, și pe minerii de la minele neviabile, pentru care nu și-au găsit timp să dea un act normativ pentru a le garanta existența la ieșirea din sistem!

În tot acest timp, Guvernul PNL încearcă să repare dezastrul lăsat în urmă de PSD, să găsească un investitor real pentru Mintia, nu himerele vânturate demagogic, pe post de adevăr, de social-democrații cărora le pasă doar de afacerile lor aducătoare de mari câștiguri în propriile conturi. Guvernul PNL este cel care le-a dat acestor oameni, umiliți de groparii economiei naționale, aproape 10.000 de euro, la ieșirea din sistem și doi ani venituri în completare de câte 3.300 de lei pe lună. Laurențiu Nistor și ai lui ce a făcut pentru energeticieni? La Țebea le-a promis electoral că rezolvă problema. Nu a făcut-o! Periodic i-a mințit și amăgit pe oamenii onești de aici cu aceleași promisiuni deșarte. Susține că vrea să preia Mintia prin Consiliul Județean Hunedoara, deși știe foarte bine că în realitate nu are puterea să o susțină, iar condițiile pe care le-a pus pentru preluare depășesc limitele legale! În loc să plângă mincinos, ca și discursul lui pur politic și gol de conținut, mai bine găsea o soluție să îi sprijine pe energeticienii de la Mintia și familiile acestora. Nu a făcut-o. Pentru că de fapt NU ÎI PASĂ! Nici lui, nici PSD-ului.

Demagogia și lacrimile de crocodil nu salvează nimic. Nici măcar imaginea lor de adevărați gropari ai Termocentralei Mintia!

Vetuța Stănescu,

Președinte PNL Hunedoara

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Asociaţia agricultorilor din Geoagiu, una dintre cele mai active din zonă

Asociaţia Proprietarilor de Pajişti şi Crescătorilor de Ovine Geoagiu, în slujba fermierilor pe care-i reprezintă S-a spus întotdeauna că forţa stă în unitate. La fel şi în agricultură, se vorbeşte de ani de zile că producţia românească va răzbate atunci când fermierii producători vor înţelege să se asocieze. La Geoagiu s-a înteles acest lucru, iar de mai bine de 15 ani există Asociaţia Proprietarilor de Pajişti şi Crescătorilor de Ovine, […]

todayiulie 28, 2021 562

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%