Actualitate

Vetuța Stănescu susţine proiectul „Deva, Oraş Prieten al Copiilor”

todaymai 18, 2021 320 2

Background
share close

Deva, „Oraş Prieten al Copiilor”

Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), înfiinţat în 1946, după cel de-al Doilea Război Mondial, activează în 190 de ţări şi teritorii, inclusiv în România, făcând tot posibilul să ajute fiecare copil să supravieţuiască, să se dezvolte şi să îşi atingă potenţialul maxim, pentru a crea o lume mai bună. Au trecut mai mult de 8 ani de la implementarea inițiativei UNICEF Maternitatea din Deva – “Spital Prieten Al Copilului”. Ca urmare a acestei inițiative UNICEF în maternitatea din Deva, tinerele mame și bebelușii lor s-au bucurat de condiții speciale, care au avut scopul de a le aduce o serie de beneficii pe termen lung. Pe lângă noi abordări privind relația mamă-copil, în proiect au fost incluse și aspecte ce țin de dotarea maternității.

Interesul acordat de UNICEF județului nostru se dovedește a fi unul constant. Astfel, am aflat cu mare bucurie despre o nouă inițiativă UNICEF în județul Hunedoara, și anume cea intitulată Deva, „Oraş Prieten al Copiilor”. În acest sens, Primăria municipiului Deva a găzduit pe 10 mai o întâlnire care a avut ca temă inițiativa UNICEF „Localități Prietene ale Copiilor”, în cadrul acesteia dezbătându-se modalităţile prin care Municipiul Deva poate veni în sprijinul copiilor.
Inițiativa „Orașe Prietene ale Copiilor”- program pilot în România – este o inițiativă globală a UNICEF care sprijină autoritățile locale în materializarea drepturilor copiilor la nivel local și care are la bază Convenția ONU cu privire la Drepturile Copilului.

O localitate prietenă a copiilor este un municipiu, un oraș, o comunitate sau orice sistem de guvernare locală care se angajează să îmbunătățească viața copiilor din jurisdicția proprie prin respectarea drepturilor acestora.Ținând cont de aceste aspecte, conducerea Primăriei Deva își dorește implementarea Inițiativei Localități Prietene ale Copiilor la nivelul comunității noastre, ca strategie de dezvoltare comunitară sănătoasă.

″Copiii reprezintă viitorul″, cred că este o afirmație care nu a avut niciodată nevoie de argumente pentru a se susține. Prin aceste acțiuni, în colaborare cu UNICEF, județul Hunedoara se poate transforma într-unul dintre cele mai importante unități administrativ-teritoriale ale României în ceea ce privește promovarea și apărarea drepturilor copiilor, precum și oportunitățile de dezvoltare oferite acestora. Resursa umană este cea mai valoroasă resursă pe care o putem avea vreodată. Și de aceea, cred că modul în care avem grijă de copiii noștri va influența direct viitorul nostru și, evident, prezentul lor. Fostul președinte al Statelor Unite, John F. Kennedy, a exprimat cel mai bine gândul pe care, am speranța, îl împărtășim cu toții: „Copiii sunt cea mai valoroasă resursă a lumii și cea mai mare speranță a ei pentru viitor”.

Vetuța Stănescu
Deputat PNL de Hunedoara

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Conducerea Școlii Gimnaziale ”Dr. Aurel Vlad” mulțumește profesorilor pentru efortul depus în perioada pandemiei

Conducerea Școlii Gimnaziale ”Dr. Aurel Vlad” transmite un mesaj cadrelor didactice, părinților și elevilor, prin care își exprimă aprecierea față de eforturile depuse pe toată perioada pandemiei. Din cauza perioadei dificile pe care am parcurs-o, învățământul, printre alte domenii, a avut de suferit, trecând prin schimbări constante. Odată cu revenirea în clase, directorul Școlii Gimnaziale ”Dr. Aurel Vlad”, profesor Mirela Susan, a transmis un mesaj: Cu stimă și considerație, aducem mulțumiri tuturor cadrelor didactice de la Școala Gimnazială ”Dr. Aurel Vlad” Orăștie. Pe toată perioada pandemiei, s-au străduit atât prin forțele proprii cât și ajutați uneori să […]

todaymai 17, 2021 455 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%