Actualitate

Vetuța Stănescu vorbește despre reducerea vârstei de pensionare pentru sectorul energetic

todayiunie 25, 2021 276

Background
share close

Vetuţa Stănescu: Ne pasă de toate categoriile sociale din judeţ şi din ţară

Deputatul hunedorean Vetuţa Stănescu a vorbit despre reducerea vârstei de pensionare la anumite categorii de angajați:

Ca deputat de Hunedoara, cunosc greutățile prin care trec energeticienii de la Mintia și Paroșeni, dar și din alte localități din țară, știu condițiile grele de muncă și sunt convinsă că acești oameni merită mai multă grijă din partea noastră, a tuturor politicienilor.

Prin proiectul de Lege pentru completarea alin. (1) al art. 30 și pentru modificarea art. 56 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, votat în Camera Deputaților, s-a făcut dreptate angajaților care lucrează în sectorul producției de energie electrică și termică, în termocentrale pe bază de cărbune.

Condițiile de muncă ale acestor oameni sunt extrem de grele, iar bolile cronice nu îi ocolesc odată cu înaintarea în vârstă.
Propunerea legislativă, inițiată de doi foști colegi parlamentari liberali hunedoreni, Carmen Hărău și Lucian Heiuș, propune ca angajații care au lucrat cel puțin 25 de ani în industria producătoare de energie termică și electrică vor putea beneficia de o reducere a vârstei standard de pensionare.

Odată cu votul proiectului de lege susținut de Partidul Național Liberal, aceste categorii de oameni vor beneficia de avantajele oferite de acesta. Ne pasă de toate categoriile sociale din județ și din țară și astfel de inițiative legislative sunt dovada clară a faptului că ne ținem promisiunile față de oameni.

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Mihaiela Csatlos, cel mai susținut candidat pentru primăria Romos

Romosul votează Pentru primăria comunei Romos vor avea loc alegeri duminică, 27 iunie, iar cetățenii sunt chemați la urne pentru a-și alege primarul. Mihaiela Csatlos s-a înscris în competiția electorală pentru a continua proiectele începute de regretatul Mircea Pătrânjan, dar și-a propus și multe alte obiective de investiții noi pentru comuna Romos, pentru că, pare a avea cea mai mare susținere pentru a putea realiza ceea ce își propune. Susținere […]

todayiunie 24, 2021 1355 1 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%