Actualitate

„Vlaicu” îşi deschide porţile. Se recrutează o nouă generaţie a performanţei

todayiunie 15, 2021 721

Background
share close

Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” organizează Ziua Porţilor Deschise pentru absolvenţii clasei a IV-a

Părinţii şi elevii sunt aşteptaţi miercuri, 16 iunie, începând cu ora 18 pentru a cunoaşte şcoala şi pentru a avea un dialog cu profesorii dar şi cu alţi elevi ai şcolii.

Oaspeţii vor putea vizita viitoarea sală de curs a elevilor de clasa a V-a, cabinetele şi laboratoarele modern dotate, pot afla detalii despre oferta curiculară a clasei a V-a şi despre metodologia de testare a elevilor. Pe parcursul vizitei se vor cunoaşte cele mai importante proiecte demarate de Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, dar şi detalii despre proiectele viitoare în care viitorii elevi ai şcolii pot fi antrenaţi. Odată cu acest eveniment reprezentanţii liceului subliniază faptul că an de an absolvenţii clasei a VIII-a de la „Vlaicu” au avut rezultate remarcabile la Evaluarea Naţională, majoritatea urmând în continuare cursurile aceluiaşi liceu.

Studiul limbii engleze în regim intensiv oferă elevilor din „Vlaicu” competenţe lingvistice suplimentare si le facilitează înscrierea la viitoarele proiecte ERASMUS. Pasionaţii de tehnologie pot desfăşura activităţi interactive alături de colegii mai mari la Clubul de Robotică şi la Cercul de Informatică.

Ne vom întâlni ţinând cont de respectarea normelor de  protecţie în vigoare. Vom purta un dialog cu elevi, profesori şi absolvenţi ai şcolii. Pentru a ne cunoaşte şcoala vom putea vizita sălile de clasă, laboratoarele şi cabinetele care sunt în dotarea unităţii şcolare. Aşteptăm părinţii şi absolvenţii clasei a IV-a nu doar cu porţile deschise, ci şi cu inima deschisă! a declarat directorul Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu”, profesor Dionisie Bulz (foto), pentru ştirile Radio Color.

Reţetă de succes. Promovabilitate 100% la Evaluarea Naţională, pentru absolvenţii de „Vlaicu”

Fără discuţie, de ani buni de zile elevii din „Vlaicu” obţin printre cele mai bune rezultate la examene şi concursuri, din zona Orăştiei şi nu numai.

La Evaluarea Naţională de anul trecut procentul de promovabilitate pentru elevii din „Vlaicu” a fost de 100%, inregistrând cel mai bun rezultat dintre şcolile din Orăştie. La matematică, spre exemplu, din 25 de elevi care au susţinut acest examen, 11 dintre acestia au obţinut note peste 9.

Prin performanță și seriozitate, o școală a viitorului!

„Marele inventator Aurel Vlaicu, patronul spiritual al liceului nostru, mărturisea la finalul descoperirilor sale: „M-aş socoti răsplătit cu prisosinţă pentru cei paisprezece ani de muncă, de teamă şi de speranţe chinuitoare, dacă aş şti, că am făcut ceva, cât de puţin, pentru progresul ştiinței şi pentru fericirea oamenilor.”
Animați de idealul lui Vlaicu, vă așteptăm miercuri 16 iunie 2021, ora 18, în curtea liceului, cu respectarea normelor de distanțare socială în vigoare, pentru a ne cunoaște școala și pentru a avea un dialog cu profesorii și elevii noștri” se arată într-un comunicat al liceului orăştian.
Foto: Călin Jorza

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Dan Bîldea, tânărul inginer reîntors acasă

Satul, o lume fără perspective? Adeseori, atunci când vorbim despre fapte demne de toată lauda, am auzit expresia “Omul sfințește locul”. Aceasta pare să exprime, în mod laudativ faptul că omul, prin ceea ce face, are în sine, capacitatea de a se exprima plenar și în deplin respect față de natură sau față de semeni. În acest moment, fiecare dintre noi își poate aminti de Marius Achim și de inițiativa […]

todayiunie 11, 2021 2030 14 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%