Actualitate

Vreme severă în zona de munte a județului Hunedoara pentru următoarele ore

todayiunie 16, 2023 42 1

Background
share close
Cod roșu de vreme severă în zona de munte a județului Hunedoara valabil până mâine la ora 12:00 Fenomenele vizate sunt averse torențiale și abundente. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 80 l/mp.
În acest sens la nivelul ISU au fost luate următoarele măsuri:
✅1. Activarea Grupei Operative la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției – Hunedoara (C.J.C.C.I.) cu specialiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean și din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara.
✅2. Creșterea capacității operaționale la nivelul Detașamentului Petroșani.
✅3. Prealertarea tuturor subunităților I.S.U. Hunedoara.
✅4. Emitere mesaj RO alert pentru localitățile aflate sub incidența codului ROȘU.
✅5. Asigurarea legăturii cu Comitetele Locale pentru Situații de Urgență (C.L.S.U.) din zonele aflate sub incidența codurilor meteo.
De asemenea, la nivelul C.J.S.U. a avut loc ședința pentru aprobarea „Planului de măsuri privind gestionarea situaţiilor de urgenţă
specifice fenomenelor meteorologice periculoase COD PORTOCALIU și ROȘU din perioada 12.06.2023, ora 10:00 – 13.06.2023, ora 10:00 pe teritoriul judeţului Hunedoara”.
❗Pentru a fi în siguranță, respectați următoarele măsuri:
📌 Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.
📌 În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.
📌 Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
📌 Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
📌 Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
📌 Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
‼️ Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul ploi abundente, furtună,etc., accesând link-ul de mai jos:
Sursă: ISU Hunedoara

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Social

,,Nu renunța la tine! Traficul de persoane nu este o opțiune pentru viitor.”

Lansarea campaniei naționale de prevenire a traficului de persoane ,,Nu renunța la tine! Traficul de persoane nu este o opțiune pentru viitor.” În data de 15 iunie 2023, începând cu ora 15.00, Agenția  Națională împotriva Traficului de Persoane și Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, au organizat în incinta instituției de învățământ amintite evenimentul de lansare al campaniei de prevenire ,,Nu renunța la tine ! Traficul de persoane nu este o opțiune […]

todayiunie 16, 2023 22

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%