Actualitate

Zilele siguranței Roadpol, în județul Hunedoara

todayseptembrie 21, 2022 27

Background
share close

19 persoane și-au pierdut viața în acest an în accidente rutiere, iar alte 47 au fost rănite în acekași interval de timp în județul Hunedoara. De la începutul acestui an în județ au fost înregistrate 57 de accidente grave de circulație.

Acesta este contextul în care, în perioada 16 – 22  septembrie 2022, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara acționează în cadrul proiectului ROADPOL-SAFETY DAYS, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

Polițiștii rutieri hunedoreni s-au alăturat astfel polițiștilor rutieri europeni pentru a desfășura o serie de activități de educație rutieră, în cadrul proiectului european Roadpol Safety Days – Zilele Siguranței Roadpol, destinat tuturor categoriilor de participanți la trafic, proiect ce are drept scop adoptarea unei conduite responsabile în trafic.

Acțiunea denumită generic ”Zilele Siguranței Roadpol” își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, iar data de 21 septembrie 2022 se dorește să devină o zi fără persoane decedate din accidentele rutiere produse pe drumurile din Europa, în condițiile în care media zilnică a deceselor la nivelul Uniunii Europene este de 70 de persoane pe zi.

În acest context, în perioada 16-22.09.a.c., pentru realizarea obiectivului de reducere a riscului rutier prin diminuarea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestuia, polițiștii rutieri din județ au desfășurat în trafic activități pentru prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, pentru prevenirea și combaterea folosirii necorespunzătoare a telefonului mobil sau a neutilizării sistemelor de siguranță, precum și pentru prevenirea și combaterea traversării neregulamentare a drumului public.

Activitățile de prevenire și educație rutieră s-au desfășurat atât în trafic, cât şi la sediul Serviciul Rutier Hunedoara, cu ocazia susținerii de către conducătorii auto a testărilor ce au loc în vederea reducerii perioadei de suspendare a dreptului de a conducere autovehicule.

Astfel, poliţiştii Serviciului Rutier, cu sprijinul celor ai Biroului Rutier Deva şi ai Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, au marcat ziua de 21 septembrie (ca şi zi fără persoane decedate în urma evenimentelor rutiere) printr-o activitate preventivă în trafic, în zona centrală a municipiului Deva. Acţiunea a urmărit conștientizarea tuturor participanților la traficul rutier, cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile, atunci când se deplasează pe drumurile publice. Cu ocazia acţiunii preventive, conducătorii auto identificaţi în trafic au fost invitaţi să îşi asume şi să semneze angajamentul pentru adoptarea unei conduite preventive şi au avut posibilitatea să testeze efectele simulării consumului de alcool şi substanţe psihotrope induse de ochelarii speciali utilizaţi în acest scop.

Proiectul Roadpol Safety Days a debutat în vara anului 2020 și are ca scop adoptarea de către participanții la trafic a unei conduite preventive atunci când se află pe drumurile publice. Poliția Rutieră face apel la toți participanții la trafic să-și regândească comportamentul atunci când circulă pe drumurile publice, pentru a reduce pericolele din trafic și pentru a crește gradul de siguranță rutieră, indiferent dacă ne deplasăm cu mașina, motocicleta, bicicleta, trotineta electrică sau în calitate de pieton.

Prin activitățile derulate, polițiștii hunedoreni urmăresc combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Copii pentru viitor

La Simeria, 25 de copii al căror destin se poate schimba prin educație Sub aspectul conștientizării importanței sprijinului extrașcolar, în procesul educațional, Asociația „Copii pentru Viitor” a demarat , din această toamnă proiectul After School, în Simeria. 25 de copii din Simeria și împrejurimi sunt cuprinși în acest proiect și vor beneficia de ajutor în realizarea temelor, într-un mediu adecvat, la sediul DAS din Simeria. Cornelia Cucuruz, profesor de engleză-franceză este […]

todayseptembrie 20, 2022 82 1 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%