Social

Ziua Animalelor este sărbătorită azi, 4 octombrie

todayoctombrie 4, 2023 27

Background
share close

Ziua internaţională a animalelor („World Animal Day”) este marcată, anual, la data de 4 octombrie. Scopul acestei zile este de a promova drepturile şi bunăstarea tuturor animalelor, fie ele cu stăpân sau fără, sălbatice sau domestice, potrivit worldanimalday.org.uk citat de Agerpres.  Ziua internaţională a animalelor este cu atât mai importantă cu cât experţii în biodiversitate şi protecţia mediului trag numeroase semnale legate de situaţia actuală a animalelor.

Această zi are ca scop principal atragerea atenției asupra problemelor cu care se confruntă animalele și încurajarea inițiativelor menite să le protejeze și să îmbunătățească condițiile de viață. Ziua Internațională a Animalelor a fost instituită pentru prima dată în 1931 de către Liga Internațională pentru Protecția Animalelor și a devenit o zi importantă pentru susținătorii drepturilor animalelor, organizațiile de protecție a animalelor și cei preocupați de bunăstarea animalelor.
În septembrie 2023, a fost publicat un studiu care trage un semnal de alarmă în legătură cu ameninţările legate de cea de-a şasea extincţie în masă de pe Terra. Criza biodiversităţii „este la fel de gravă ca schimbările climatice”, dar nu la fel de cunoscută de publicul general, a declarat Gerardo Ceballos, profesor la Universitatea Naţională Autonomă din Mexic, coautor al acestui studiu publicat în revista americană Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Din aproximativ 5.400 de genuri (conţinând 34.600 de specii), oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că 73 dintre ele au dispărut de pe Terra în ultimii 500 de ani – majoritatea în ultimele două secole. Sunt vizate în primul rând păsările, urmate de mamifere, amfibieni şi reptile.

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Încep înscrierile la Festivalul Național de Dans ,,Face of Dance”- Deva 2023

Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva dau startul înscrierilor pentru Festivalul Național de Dans ,,Face of Dance”, care va avea loc în 11 noiembrie 2023. Festivalul se adresează copiilor şi tinerilor care studiază arta coregrafică în cadrul cluburilor şi palatelor copiilor, şcolilor, liceelor, asociaţiilor şi centrelor culturale. Înscrierea în concurs Competitorii se pot înscrie pe site-ul  www.centrulculturaldeva.ro, secțiunea Face of Dance 2023, www.centrulculturaldeva.ro/face-of-dance/, completând formularul de înscriere, până […]

todayoctombrie 4, 2023 80

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%