Actualitate

Ziua Drapelului celebrată azi, la Orăștie

todayiunie 26, 2023 195 1

Background
share close

Ziua Drapelului Național a fost celebrată azi, la Orăștie. Este un bun prilej pentru a reaminti importanța simbolul nostru unic, semn al identității și al unității noastre naționale.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național printr-o lege adoptată în 1998. Drapelul național este sărbătorit pe 26 iunie, întrucât, în această zi, în 1848, guvernul revoluționar de atunci a decretat că Tricolorul roşu, galben şi albastru reprezintă steagul naţional al tuturor românilor.

O ceremonie militară și religioasă a fost  organizată și la Orăștie prilej cu care au luat cuvântul: Pr. Protopop Adrian Uritescu, plutonier Adrian Piscoi, ISU Hunedoara, viceprimarul Cristian Hendrea, comisar șef de poliție dr.în istorie – Sorin Călin Borzan, directorul Centrului de Formare și Inițiere Continuă al MAI precum și președintele Asociației Vatra de Cultura Strămoșească- Miron Simedrea.

Galerie foto și video:

 

 

Cosmina Prața

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Traficul rutier luat la bani mărunți, ieri, în Orăștie

Amenzi de 18.100 de lei pentru 75 de șoferi opriți ieri, în trafic, pe raza municipiului Orăștie.  Dosare penale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice sau conducere fără permis. Două recorduri negative depistate în trafic, alcoolemie mult peste limita impusă de lege: 1,53 mg/l pentru km bărbat din Orăștioara de Sus și 1,15 mg/l pentru un bărbat din Căstău.   În data de 25 iunie 2023, intervalul orar 18:00-22:00, polițiștii […]

todayiunie 26, 2023 688

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%