Actualitate

Ziua Națională sărbătorită în Orașul Paliei

todaydecembrie 1, 2022 214

Background
share close

Ziua Națională a României marcată la Orăștie, unde primăria a organizat o ceremonie în acest sens. În Piața Victoriei, din orașul Paliei, orăștienii au fost invitați de către Primărie și Consiliul Local, pentru a reaminti momentul Marii Uniri.

La ora 12.00, în mijlocul oamenilor adunați, un sobor de preoți a oficiat o slujbă religioasă. Ceremonia oficială dedicată zilei de 1 Decembrie a continuat  cu depunere de coroane de flori la troița de lângă Catedrala Ortodoxă din Piața Victoriei.

Programul a continuat cu un vernisaj la Sinagoga Orăștie cu ocazia expoziției de pictură a artiștilor plastici orăștieni: Mircea Zdrenghea, Georgeta Filip, Valentin Lădar, Gelu Boldor, Cristian Anghelescu și Alex Mihăilean.

Seara se va încheia cu un spectacol folcloric, la Sala Astra, unde vor încânta cu cântecele lor: Cristian Fodor, Ovidiu Homorodean, Ovidiu Olari,  Andra Mocan, Lorena Pascu, Eugen Pistol și Grup folcloric ,,Lele de la Orăștie”. Spectacolul va fi prezentat de către Narcis Terchet.

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Ziua Națională a României sărbătorită în municipiul Deva

Ca în fiecare an, pe data de 1 decembrie, Deva se îmbracă în haine de sărbătoare pentru a celebra Ziua Marii Uniri de la 1918. Programul de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2022, la Deva, cuprinde parada militară, concert de muzică populară și focuri de artificii, ce se vor desfășura pe întreg parcursul zilei.     În municipiul Deva, sunt instituite restricții de circulație cu ocazia desfășurării paradei […]

todaydecembrie 1, 2022 191

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%