Timp liber

Ziua Porților Deschise în situl arheologic Costești-Cetățuie

todayiulie 28, 2023 22

Background
share close
Sâmbătă, 29 iulie 2023, începând cu ora 10.00, are loc Ziua Porților Deschise în situl arheologic Costești-Cetățuie, evenimentul organizat în cadrul Școlii de vară ArheoArhitectura. Cetățile Dacice din Munții Orăștiei, ediția a III- a.
Până în 30 iulie se desfășoară în aria Cetăților Dacice din Munții Orăștiei ediția a III-a a Școlii de vară ArheoArhitectura.
La ea participă studenți din domeniile arheologiei și arhitecturii de la universitățile din Cluj-Napoca, București și Timișoara. În acest context, ei se familiarizează cu tehnicile specifice cercetării arheologice, cu documentarea arhitecturală, cu metodele de conservare și restaurare a monumentelor antice.
ArheoArhiectura este rezultatul unei colaborări între Universitatea Babeș-Bolyai, Asociația Monumentum, Institutul Național al Patrimoniului, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Civilizației Dacice și Romane, Muzeul Național al Unirii, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara.
Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Destin frânt la 31 de ani. Trupul tânărului medic, Alin Popescu a fost găsit

Destin frânt la 31 de ani. Tânărul medic, Alin Popescu a căzut victimă apelor reci ale lacului Gozna. Era în zona Munților Semenic, alături de niște prieteni care în momentul tragediei au încercat să-l salveze și să sune la 112. După cinci zile de eforturi conjugate între diferite instituții, astăzi, trupul neînsuflețit a fost scos la suprafață. Salvamontiștii din Gorj au fost chemați să intervină în ajutor cu un echipament […]

todayiulie 27, 2023 1778 1 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%