Actualitate

Bannere şi pancarte la „Marşul Meseriaşilor” din Orăştie

todaymartie 3, 2022 952 9

Background
share close

Viitorii meseriaşi ai Orăştiei, elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolaus Olahus” au mărşăluit joi, 3 martie 2022, prin oraş, cu bannere şi pancarte

Masă rotundă pe tema educaţiei

Însoţiţi de profesori şi de directorii unităţii de învăţământ din municipiu, elevii de la Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” s-au încolonat şi au plecat mărşăluind. Destinaţia finală a fost Primăria Municipiului Orăştie, unde a avut loc o „masă rotundă” la care s-au dezbătut probleme referitoare la cât de important este învăţământul tehnologic pentru dezvoltarea zonei şi cum se pot sincroniza mai eficient nevoile angajatorilor cu oferta educaţională din şcolile cu profil tehnic.
Printre participanţii la manifestare s-a numărat şi viceprimarul municipiului Orăştie, Cristian Hendrea, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara şi doamna Adriana Potopea, preşedinte Albina COOP SA, reprezentând mediul de afaceri, fiind singura din domeniu care a dat curs invitaţiei.
Directorul unităţii de învăţământ, prof. dr. Elena Meştereagă a declarat că este foarte important un astfel de eveniment care vizează susţinerea şi promovarea învăţământului profesional, tehnic şi cel dual de la nivelul oraşului nostru. Aceasta a subliniat că Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” dispune de un tip de învâţământ pragmatic, care se desfăşoară sub forma învăţării la locul de muncă – learning by doing.

Oferta educaţională care te face meseriaş

Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” îşi propune pentru anul şcolar 2022-2023 să formeze meseriaşi în mai multe domenii.
În ce priveşte învăţământul dual oferta este pentru specializare:
– sudor
– operator maşini cu comandă numerică
– lăcătuş construcţii metalice şi utulaj tehnologic
Pentru învăţământul liceal:
– tehnician ecolog şi protecţia calităţii mediului
– tehnician mecatronist
Pentru învăţământul profesional:
– electromecanic utilaje şi instalaţii industriale
– operator fabricarea şi prelucrarea polimerilor
Reprezentanţii liceului speră ca această ofertă educaţională să atragă cât mai mulţi viitori meseriaşi care să susţină piaţa muncii calificate din Orăştie.

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Hunedorenii sar în ajutorul refugiaților ucrainieni

Hunedorenii oferă alimente și adăpost pentru familiile care fug din calea războiului După modelul mobilizării românilor din nordul țării, care au început încă de ieri să ajute familiile de refugiați ucrainieni, mai mulți hunedoreni s-au alăturat cauzei și au organizat o strângere de alimente, haine și produse de igienă pentru cei care și-au abandonat casele și au trecut granița în România. Aceștia au inițiat acțiunea prin intermediul Facebook, în cadrul […]

todayfebruarie 25, 2022 1256 2 3

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%