Actualitate

Braconaj la Petrila. Un urs a fost prins viu, într-un laț.

todayseptembrie 8, 2023 192

Background
share close

Braconaj la Petrila. Un urs a fost prins viu, într-un laț. Acest fapt a fost sesizat către autorități. Polițiștii petrileni însoțiți de cei ai serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au deplasat în zona Taia, pe raza localității Petrila unde au confirmat prezența ursului. Cercetările continuă pentru a identifica persoanele bănuite de comiterea faptei.

 

La data de 07 septembrie a.c., în jurul orei 20.05, poliţiştii din cadrul Poliţiei Orașului Petrila , au fost sesizați de un paznic de vânătoare despre faptul că în localitatea Petrila, în zona Taia, se află un urs viu, prins într-un laț.

Echipa operativă formată din lucrători din cadrul serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase şi ai Poliţiei Orașului Petrila, care s-a deplasat la faţa locului a constatat faptul că în zona Taia, în extravilanul orașului Petrila, la aproximativ 500m de locuințele din acea zonă deluroasă, se află un urs viu, adult, prins într-un laț format dintr-o sârmă oțelită de piciorul din spate.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic și continuă cercetările în vederea identificării persoanelor bănuite de comiterea faptei și a luării măsurilor legale, ”  se arată în Comunicatul IPJ Hunedoara.

Paza locului în care s-a aflat ursul a fost asigurată pe durata nopții de jandarmi, până în cursul acestei dimineți, când medicul veterinar sosit la fața locului a tranchilizat ursul, iar ca urma a examinării acestuia s-a constat că prezenta o excoriație și edem ușor la piciorul drept din spate, nefiind constatate fracturi sau leziuni incompatibile cu viața, astfel că a fost eliberat.

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Orăștie: un accident cumplit a curmat pe loc viața a unei femei de 54 de ani

Aseară, un cumplit accident a curmat viața unei femei de 54 de ani. Nefericitul incident a avut loc în Orăștie, la intersecția străzilor Libertății cu Progresului, când un tânăr de 25 de ani din Orăștie a lovit mortal o femeia care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis. „În data de 7 septembrie 2023, în jurul orei 21:20, Poliția Municipiului Orăștie fost sesizată cu privire la faptul că, pe […]

todayseptembrie 8, 2023 461 3

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%