”Scrisoare deschisă, pentru cetățeni
Dragi orăștieni,
 
Din păcate asistăm în acest început de an la un spectacol prost oferit de primăria Orăștie prin conducerea ei, PSD.
 
În 30 decembrie 2020, la ședința Consiliului Local, în care s-a hotărât mărirea impozitelor cu 25% pentru persoanele fizice, actorii păreau convinși că vor fi aplaudați la scenă deschisă, fie și luând această decizie. Pentru că niciun argument adus de consilierii PNL împotriva acestei măriri nu a părut să-i rețină în a face o mare nedreptate orăștienilor în aceste vremuri tulburi.
 
Am propus și un amendament la proiectul de hotărâre, prin care am cerut anularea majorării impozitelor. Nu l-au votat! Nici ce s-a întâmplat după, nu a părut să-i trezească la realitate, când pe fondul revoltei dumneavoastră au înțeles să dea o explicație ridicolă pentru această nedreptate. Au înțeles să nu-și asume nimic, invocând doar o mică "ajustare" a cotei de impozitare, foarte justificată în accepțiunea lor. Este absolut uluitor modul în care primăria Orăștie își tratează cetățenii, mai ales prin explicațiile puerile cu care aceștia vin în față.
 
Îi transmitem domnului primar Ovidiu Bălan și consilierilor PSD, indemnul de a-și asuma deciziile și a explica orăștienilor ceea ce nu au reușit să explice opoziției în Consiliul Local, motivul real și plauzibil al acestei nedreptăți pe care au făcut-o tuturor în acest început de an. Deși au doar 3 luni din acest mandat, au reușit în scurt timp să demonstreze că rațiunea care le guvernează mandatul este una pur politică, arătând zero empatie, fie și pentru orăștienii care i-au votat.
 
În aceste 3 luni au dus indemnizațiile colegilor de partid din Consiliul de Administrație al Activitatea Goscom de la 700 de lei, la 3100 de lei, printr-un singur vot. S-au împotrivit dublării burselor elevilor orăștieni, cu toate că în rândurile consilierilor PSD sunt profesori și Directori de instituții de învățământ. Acum au votat cu bună știință mărirea impozitelor cu 25%, iar primarul Ovidiu Bălan își ascunde echipa în spatele unui termen, "ajustare".
 
Ne întrebăm cu îngrijorare ce va urma, având în vedere debutul atât de nonșalant. Cert este că biletul acestui spectacol prost îl plătiți dumneavoastră, locuitorii Orăștiei, pe care vă asigurăm însă, că niciun derapaj al administrației PSD nu va rămâne ascuns.
 
Ne bucurăm să vedem atitudine din partea cetățenilor, în urma unor astfel de nedreptăți. Aceași atitudine vă îndemnăm să o aveți mereu, fie că vom fi noi aceia care vom greși.
 
Valoarea taxelor și impozitelor locale nu poate fi modificată pentru anul în curs, însă anunțăm public încă de pe acum că la stabilirea taxelor și impozitelor pentru anul următor PNL va susține în Consiliul Local un amendament prin care acestea să revină la valorile anului 2020. Îi invităm și pe colegii celorlalte formațiuni politice din Consiliul Local Orăștie să se alăture acestui angajament, pentru a demonstra că suntem acolo partenerii orăștienilor, că le apărăm interesele și înțelegem dificultățile cu care se confruntă.”
 

Consilierii liberali din Orăștie transmit o scrisoare deschisă, pentru cetățeni.

06 ianuarie 2021

POLITIC

 Radio Color Orăștie

Adresă:

PiațaVictoriei, Nr.25

Email: rcorastie@yahoo.com

Tel. :0254/241-701   

     (redacție)

        0720-212-423 

               (marketing)         

 

Adresa de e-mail
Conținutul mesajului
Expediază
Expediază
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Rugăm să indeplinești toate câmpurile obligatorii!

Carte de vizită QR Code

BrownMedia