Actualitate

Hramul Catedralei Ortodoxe din municipiul Orăștie -moment de sărbătoare și primire a Icoanei Maicii Domnului Pantanassa (A-tot-Împărăteasa)

todaynoiembrie 3, 2022 214

Background
share close

7 și 8 noiembrie vor fi zile de sărbătoare la Catedrala Ortodoxă din municipiul Orăștie. Al 77-lea hram în care orăștienii îi vor sărbători pe patronii acestui edificiu și ocrotitorii Parohiei Ortodoxe Orăștie, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril.

În acesta an, sărbătoarea va fi completată de aducerea unei icoane de mari dimensiuni pictată cu binecuvântarea mănăstirii Vatopedi din Muntele Athos. Această copie înfățișează pe Maica Domnului A-tot-împărăteasă, după originalul cunoscut sub numele de PANTANASSA.

În Ajunul Hramului, pe 7 noiembrie, această icoană va fi adusă de la Muntele Athos de o delegație a parohiei Ortodoxe din Orăștie.  Va urma la ora 18:00 Vecernia Mare cu Litie Paraclisul Maicii Domnului cu procesiune la întâmpinarea Icoanei de la Muntele Athos. 8 noiembrie, începând cu ora 8:30 va avea loc Utrenia, urmată de Sfânta Liturghie , iar de la ora 17:00 creștinii sunt așteptați la Taina Sfântului Maslu de obște cu participarea Preotului Arhimandrit Andrei Coroian, consilier al Sectorului Catehetic- Episcopia Devei și a Hunedoarei.

 

 

 

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Salariații Chimica Orăștie- singuri și cu dreptatea în mână

Ieri, a avut loc o reuniune a Comisiei de Dialog Social între Prefectura județului Hunedoara, conducerea societății Chimica din Orăștie și Sindicatul Plastor pentru a se stabili ce măsuri se pot lua pentru aplanarea litigiilor dintre angajați și angajator. A fost discutată situația conflictuală generată de nerespectarea drepturilor salariale către angajații din cadrul Societății Comerciale CHIMICA AUTOMOTIVE SA din Orăștie. Un punct clar de vedere am obținut din partea prefectului […]

todaynoiembrie 3, 2022 784

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%