Actualitate

Patru comune hunedorene vor găzdui săptămâna aceasta proiectul de teatru profesionist Cultură’n Șură

todayiulie 9, 2024 20

Background
share close

A doua parte a acestei săptămâni va fi una în care arta, talentul, inspirația și munca echipei proiectului Cultură’n Șură din București vor ajunge pe scenă în fața publicului din Baru, Sălașu de Sus, Râu de Mori și Luncoiu de Jos. Este pentru al patrulea an consecutiv în care, la invitația Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului, Cultură’n Șură vine cu o stagiune de vară în zona rurală a județului Hunedoara.

Pe patru scene diverse ca localizare și semnificație, dar fiecare reprezentativă pentru comunitatea locală – un cămin cultural care este, probabil, cea mai bună sală de teatru de la țară din România (Baru), două gospodării (Sălașu de Sus și Luncoiu de Jos) și o tabără amenajată într-un loc de poveste (Râu de Mori) vor urca actorii Florentina Năstase, actriță a teatrului „Toma Caragiu” Ploiești și Mihai Smarandache, actor al Teatrului „Odeon” București. În piesa „Schimbăm perdelele!”, ei vor spune o poveste de viață la care ne gândim în secret fiecare dintre noi: ce se întâmplă atunci când ți se îndeplinește unul dintre cele mai arzătoare visuri, să câștigi potul cel mare la loto. Cu umor, cei doi protagoniști ne vor arăta că nu e deloc simplu să fii bogat. Regia și adaptarea textului original scris de György Spiró sunt semnate de regizorul Victor Olăhuț. Spectacolul de care se vor bucura hunedorenii în următoarele zile a avut premiera anul acesta la Festivalul Internațional de Artele Spectacolului „Atelier”, unde Florentina Năstase a fost nominalizată pentru cea mai bună actriță, iar Mihai Smarandache a fost premiat pentru cel mai bun actor.

La toate cele patru reprezentații ale piesei „Schimbăm perdelele!” intrarea este gratuită, iar aceste vor avea loc după următorul program:

  • Joi, 11 iulie 2024, ora 20.00 – comuna Baru, la Căminul Cultural
  • Vineri, 12 iulie 2024, ora 21.00 – comuna Sălașu de Sus, la Liana și Cristi a lu’ Cîndoni, casa nr. 141
  • Sâmbătă, 13 iulie 2024, ora 21.00 – sat Suseni (comuna Râu de Mori), în Tabăra Emanuel (lângă Pensiunea Roben)
  • Duminică, 14 iulie 2024, ora 21.00 – comuna Luncoiu de Jos, în curte la Americanu’, casa nr. 75

Cultură’n Șură a confirmat calitatea artistică a spectacolelor sale prin numeroase premii și nominalizări primite an de an. Ar fi de amintit premiul „Open Theatre” oferit de către British Council Romania în cadrul Galei Premiilor UNITER 2022 și premiul pentru „Adresarea către publicul tânăr cu acces limitat la cultură” în cadrul Galei Premiilor AFCN 2020

Mai multe informații despre despre reprezentații sunt disponibile pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/culturansura.

Spectacolele fac parte din proiectul „Teatru dincolo de orașe” co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în care parteneri sunt Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj, Universitatea din Bucuresti prin Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, Asociația Arhaic, Centrul de Resurse pentru Acțiune Locală, primăriile comunelor Bănișor, Valcău de Jos (Sălaj) Baru, Râu de Mori, Sălașu de Sus, Luncoiu de Jos (Hunedoara), Sălățig.

 

 

 

Sursă: Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Promovabilitate de 91,43% la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie la sesiunea de bacalaureat desfășurată anul acesta

Promovabilitate de 91,43% la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie la sesiunea de bacalaureat desfășurată anul acesta. 140 de adolescenți au susținut examenul maturității, iar înainte de contestații media cea mai mare este de 9,85. La nivel județean, 80,71 % din totalul elevilor din promoția curentă au promovat examenul „maturității”. Contestațiile pot fi transmise doar astăzi până la ora 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează […]

todayiulie 8, 2024 854 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%