Actualitate

Pionierul aviației românești, Aurel Vlaicu a fost omagiat, acasă

todayiunie 25, 2023 237 3

Background
share close

Ziua de duminică a fost una de sărbătoare la Aurel Vlaicu: pionierul aviației românești a fost omagiat, acasă. Și anul acesta primăria orașului Geoagiu a organizat sărbătoarea în onoarea lui Aurel Vlaicu.

La organizarea evenimentului au mai contribuit Aeroclubul Deva- Aerodrom Săulești, Asociația Aeronautică Română,  Parohia Ortodoxă „Aurel Vlaicu” și Muzeul Civilizaţiei  Dacice și Romane din Deva.

Activitățile au fost numeroase și au cuprins diferite domenii: crosul „Icarul din Binținți”, liturghie și slujbă de pomenire a aviatorului, depunere de coroane, discursuri din partea invitaților. Printre cei prezenți,  s-au numărat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara, Costel Avram, primarul orașului Geoagiu, Vasile Cărăguț, consilierul local, Ovidiu Vlad și primarul comunei Balșa, Traian Jude.

Momentele cele mai așteptate au fost salutul aviatorilor civili și cel al aviatorilor militari, și bineînțeles, spectacolul de muzica populară. Cel din urmă moment a fost generos, mulți interpreți de muzjca populară au urcat pe scenă în compania Tarafului Germisara de la Geogiu, condus de Geani Vlad. Artiștii care au bucurat publicul au fost: Tudor Limbean, Mihai Fegher,  Gheorghe Lăscoiu, Nicu Drăgan,  Marinela Stroia, Bianca Pascu, Raluca Igna, Andreea Lazăr,  Mădălina Bogdan, Mihaela Oprea, Florentina Bârlea, Eva Vlad și Geanina Vlad.

Galerie Foto:

 

Cosmina Prața

 

 

 

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

BAC 2023: mâine începe examenul maturității pentru 150 de elevi din Orăștie și Geoagiu

Mâine, 26 iunie încep examenele pentru Bacalaureat. Generația pandemiei și a grevei profesorilor intră în focul examenelor. Prima probă scrisă va fi la Limba și Literatura Română. Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" din Orăștie este centru de examen, în cadrul instituției de renume în comunitatea școlară, se vor reuni elevii celor 4 patru clase care au absolvit clasa a XII-a  precum si 42 de elevi ai Liceului Tehnologic Agricol " Alexandru […]

todayiunie 25, 2023 106

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%