Actualitate

Primii zece olimpici din județ, la informatică în tabără de pregătire la Costești

todayiulie 9, 2024 34

Background
share close

Primii zece olimpici din județ la informatică se află pentru câteva zile, în tabără la Costești. Începând de luni până pe 15 iulie, aceștia se vor pregăti intens în spațiul Pensiunii „Lupul Dacic”, alături de mentori care participă pro bono. Ideea aparține lui Bogdan Ioan Popa, masterand al Facultății de Matematică-Informatică a Universității din București și absolvent al Liceului Teoretic ”Aurel Vlaicu”, care își dorește de mai mult timp să adune la un loc pentru câteva zile pe cei mai buni dintre elevii județului la disciplina informatică.

Selecția a fost stabilită pe baza rezultatelor la olimpiada județeană de informatică de către Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și cuprinde elevi din liceele hunedorene. Scopul acestei tabere de pregătire vizează dezvoltarea spiritului competitiv și oferirea oportunității de a se cunoaște între ei și a genera prietenii colaborative pentru viitor.

Alături de Bogdan, în acest demers, participă ca mentori, pro bono: Livia Măgureanu, fosta olimpica, medaliata la competițiile IT, absolventa a Facultății de Matematică-Informatică a Universității din București, în prezent angajată Google, Vlad Bogdan, student al Facultății de Matematică-Informatică tot la Universitatea din București și absolvent al Liceului Teoretic ”Aurel Vlaicu” precum și proaspăt absolventul de Vlaicu, admis la Harvard și multiplu medaliat la Olimpiade și Concursuri atât în țară cât și în străinătate, Alexandru Raul Todoran. Bogdan, Livia si Vlad sunt membri in Comisia Științifică a Olimpiadei de Informatică. De asemenea un rol important în organizarea și desfășurarea taberei îl are profesorul Daniel Popa.

„Am fost onorați ca la deschiderea oficială a taberei să participe doamna inspector de specialitate Brândușa Coman care a și adresat câteva cuvinte participanților. Tabăra este oferită în mod gratuit elevilor participanți prin efortul Clubului Lions Orăștie Palia de a aduce aproape firme și oameni care au dorit să se implice financiar pentru realizarea acestui proiect. Astfel, mulțumim în primul rând gazdelor de la Pensiunea ”Lupul Dacic” din Costești, pentru oferta făcută, precum și pentru condițiile foarte bune de cazare, masă și posibilitățile de divertisment existente în incinta complexului”, a transmis într-un comunicat Victorița Burcea din partea Clubului Lions Orăștie Palia.

Tabăra este un parteneriat susținut financiar atât de persoane fizice, cât și societăți comerciale din Orăștie și nu numai, organizat prin intermediul Clublui Lions din Orăștie. Finaciar a contribuit inclusiv Asociația Comitetul Părinților Colegiului ”Aurel Vlaicu”.

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Patru comune hunedorene vor găzdui săptămâna aceasta proiectul de teatru profesionist Cultură’n Șură

A doua parte a acestei săptămâni va fi una în care arta, talentul, inspirația și munca echipei proiectului Cultură'n Șură din București vor ajunge pe scenă în fața publicului din Baru, Sălașu de Sus, Râu de Mori și Luncoiu de Jos. Este pentru al patrulea an consecutiv în care, la invitația Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului, Cultură'n Șură vine cu o stagiune de vară în zona rurală a județului Hunedoara. […]

todayiulie 9, 2024 20

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%