Actualitate

Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza ” e gazda Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii – Domeniul Agricultură- Creșterea animalelor și Cultura plantelor

todayaprilie 26, 2024 213

Background
share close

În perioada 26-30 aprilie , Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu este gazda Olimpiadei Naționale Aria Curriculară Tehnologii- Domeniul Agricultură- Creșterea animalelor și Cultura Plantelor. Această competiție încurajează excelența, inovația și împărtășirea cunoștințelor între tinerii agricultori și specialiști în domeniu. Competiția reunește aproximativ 100 de elevi calificați la faza națională din 34 de județe.

Câștigătorul acestei ediții are intrarea asigurată la oricare din facultățile de profil din țară, celorlalți fiindu-le oferite alte facilități. Premiile sunt consistente prin susținerea Ministerului, dar și a sponsorilor care s-au alăturat acestui demers. Marian Mihaiu este președintele comisiei olimpiadei care se va desfășura la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu.

Festivitatea de deschidere a olimpiadei a avut loc Casa de Cultură „Ioan Budai Deleanu” din Geoagiu și a surprins oaspeții cu un spectacol asigurat de elevii liceului gazdă, presărat cu diversele discursuri susținute de invitați. Printre aceștia au fost Maria Ștefănie, inspectorul șef al ISJ Hunedoara, partener în cadrul evenimentului organizat de echipa condusă de directorul liceului, Octav Cismașiu, Doris Visirin, prefectul județului Hunedoara, Dana Cioară, inspector școlar pentru învățământul tehnologic și Vasile Cărăguț, primarul orașului Geoagiu.

Printre invitați au mai onorat cu prezența Elena Meștereagă, directorul Liceului Tehnologic ”Nicolaus Olahus” din Orăștie, Claudiu Grama, directorul Direcției Agricole Județene, Veronica Topor, director APIA Hunedoara și Georgeta Tomuța, directorul executiv al AJOFM Hunedoara.

Pe parcursul competiției, participanții au ocazia să aplice cunoștințele teoretice, să rezolve probleme practice și să interacționeze cu profesioniști din industrie.

Sâmbătă este organizată proba scrisă a olimpiadei, iar luni se va desfășura proba practică a competiției la ferma didactică de la Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” Geoagiu, urmată după-amiază de afișarea rezultatelor si ceremonia de premiere. Duminică, elevii vor fi recompensați cu două activități distincte: o vizită la Aqualand Deva și o scurtă călătorie în timp la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Galerie foto:

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Diverse

PNL Hunedoara a depus oficial candidaturile pentru alegerile din 9 iunie

Călin Petru Marian și-a depus joi, candidatura la funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara la sediul Biroului Electoral Județean Hunedoara. El este candidatul Partidului Național Liberal pentru a ocupa funcția de președinte al Consiliului Județean. De asemenea au mai fost depuse candidaturile la funcția de consilier în cadrul Consiliului Județean Hunedoara din partea Partidului Național Liberal. Lista cuprinde 40 de candidati și împreună formează echipa cu care PNL se prezintă la alegerile din 9 iunie.  În aceeași zi, și […]

todayaprilie 25, 2024 30

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%