Actualitate

Olimpiada Națională de Limba Engleză de la Deva s-a încheiat, aprecierile participanților rămân

todaymai 2, 2024 242

Background
share close

În perioada 27 aprilie – 1 mai 2024, peste 500 de elevi din clasele VII-XII au participat la Olimpiada Națională de Limba engleză, organizată de Inspectoratul Școlar Județean  Hunedoara  în parteneriat cu Ministerul Educației la Deva.

În 27 aprilie 2024, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, a avut loc deschiderea festivă a olimpiadei, iar festivitatea de premiere a participanților s-a desfășurat în  1 mai 2024. Elevii au concurat în  probele de concurs la Colegiul Național „Decebal” Deva.

Prezentă la deschidere, prof. Emilia Lazăr ne-a declarat: „Olimpiada națională de limba engleză este un eveniment deosebit de important și influent în rândul elevilor din România. Acest concurs reprezintă o oportunitate unică pentru elevi de a-și demonstra abilitățile lingvistice și de a-și măsura nivelul de cunoștințe în limba engleză. Ca și profesor de limbă engleză, este o oportunitate extraordinară să iau parte la un asemenea eveniment. Am avut șansa să fiu coordonator pentru lotul de participanți al județului Cluj, alături de care am creat zilele acestea atât legături cât și amintiri prețioase pe care le vom depăna la întâlnirile noastre viitoare. Cunoscându-i atât pe elevii participanți, cât și pe doamnele profesoare de limba engleză, însoțitoare ale lotului clujean, mi-au dăruit speranța că pasiunea combinată cu munca duc la performanțe înalte care se recunosc la nivel național. Închei cu un îndemn pentru elevii noștri care sunt pasionați atât de limba engleză cât și de cultura anglofonă și anume să îsi urmeze calea pe care o aleg, iar prin muncă și dăruire să realizeze ce își propun la cel mai înalt nivel!”

Elevul liceului „AUREL VLAICU” Orăștie, Mădălin Gîrliște, pregătit de prof. Comșa Alexandru,  a obținut 88 de puncte și a fost premiat de Primăria Deva în urma unei hotărâri de Consiliu Local.

 

A fost prevăzut de către administrația Devei  un buget de aproximativ 16.000 de lei pentru desfășurarea Olimpiadei și a taberei de pregătire a olimpicilor naționali la chimie.

 

Medrea Simona, profesor de Limba engleză și la rândul ei participantă la etapa națională acum 35 de ani a declarat: „Competitie extrem de valoroasa,de inalta tinuta si organizare impecabila! La care se adauga,evident, nivelul extrem de ridicat de cunostinte de limba al tuturor participantilor (fapt oglindit in rezultate). Cred ca este olimpiada cu cel mai mare numar de participanti, ceea ce face competitia si mai grea! Felicitari tuturor! Madalin (cu 88 de puncte), ne-ai facut mandri si fericiti! Speram ca asta e doar inceputul unui frumos parcurs al tau in directia asta!”

 

Unul din organizatorii dedicați și pasionați, inspectorul școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Cornea Cristina a declarat la încheierea Olimpiadei:

„Astăzi, 1 mai 2024, la Deva s-a scris istorie. În cadrul festivității de premiere a elevilor care au participat la Olimpiada Națională de Limba Engleză, Deva, 2024, au urcat pe podium 30 de elevi care au obținut premiul I (10 elevi), premiul II (10 elevi), premiul III (10 eelvi), dar și cei 76 de elevi care au obținut mențiuni, conform punctajelor finale.
A fost o zi de neuitat, am trăit momente memorabile, care vor rămâne în amintirea și în sufletele noastre mereu!
Au fost lacrimi de fericire, a fost emoție, au fost peste 500 de elevi olimpici naționali și aproximativ 150 de profesori însoțitori și membri ai comisiei centrale care au vibrat la unison, sub semnul limbii engleze! Felicităm elevii și profesorii însoțitori, dar și profesorii coordonatori! Mulțumim tuturor pentru sprijin! Adresăm alese mulțumiri partenerilor și sponsorilor oficiali!”
Programul Olimpiadei a cuprins și vizitarea de către elevii și profesorii însoțitori, alături de coordonatorii hunedoreni și de elevii voluntari a punctelor de interes din Deva, a Muzeului Civilizației Dacice și Romane, a Castelului de la Hunedoara,  a Cetății Devei, dar și alte activități recreative.
Felicitări organizatorilor și partenerilor! Laude au răsunat și după încheierea Olimpiadei.
Sursa fotografii: Facebook organizatori

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Olimpiada a ajuns la final. Specialiștii în agricultură ai Liceului din Geoagiu au fost printre premianți

Olimpiada Națională de Tehnologii domeniul Agricultură organizată la Geoagiu a ajuns la final. Elevii Liceului Tehnologic au luat premii frumoase în cele 3 zile de concurs ce au reunit aproximativ 60 de elevi din 32 de școli din toate colțurile țării. Ediția de anul acesta a fost organizată pentru prima dată la Geoagiu, localitate în care se afla singurul liceu de profil agricol din județul Hunedoara.  Performanța este un obiectiv […]

todayaprilie 30, 2024 275 2 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%